Hardys Wine - Rumworld

Hardys Wine

Hardys Wine

Hardys Wine

Het is alweer een tijdje geleden maar toch even deze blog over wijn.

WIJN??
Ja wijn........

Wijn heeft een veel kleiner smaak palet dan Rum en daarom zijn de verschillende smaken goed te detecteren, en wijn is zeker niet vies.smiley

Ik weet dat er een aantal Rum drinkers zijn die dit niet begrijpen, maar die kennen alleen hun eigen maatstaf en begrijpen niets van smaak.(bam jonguh)

De Wijn Proeverij werd georganiseerd door Corria Houthuizen (fenomeen in organiseren en o.a. ook bekend van 24 Kitchen) voor Hardys Wines. In de Foodhallen te Amsterdam.
Hardys Wine is een Winery in Australië met Bill Hardy aan het roer en zijn dochter (die in Nederland heeft gestudeerd) neemt het later over.

Ze hebben vele soorten wijnen die gepresenteerd werden door Vinoniek een bevlogen en fanatieke (in de positieve zin) vinoloog met een eigen aanpak.

 

Uiteraard had Corria voor voldoende hapjes (nou ja hapjes, complete maaltijden) gezorgd die uistekend te eten waren en goed combineerden bij de diverse Hardys wijnen.
Na vele wijnen geproefd te hebben met veel info van Vinoniek en Bill ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de Shiraz toch wel erg lekker vind. Rijk en rijp met veel zwarte bes, wat licht zoetige kersen,licht kruidig met pruimen en zelfs wat vanille.
Ben je een beginnend Rum drinker of je drinkt al wat langer Rum maar je hebt moeite om de smaken te detecteren en/of te benoemen, ga dan gerust eens naar een goede wijn proeverij en laat je verrassen hoe eenvoudig smaak herkennen kan zijn.

reacties op “Hardys Wine

Hardys Wine

Door Marjan op zondag 12 november 2017 om 15:46

Vind wijn proeven inderdaad gemakkelijker dan rum proeven. Met wijn heb ik altijd zo een paar smaken te pakken en met rum vind ik dat moeilijker.

Mijn voorkeur voor rum ligt wel in de Engelse stijl en dan vooral de Barbados terwijl ik mijn wijn juist liever wat zoeter wil hebben

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN