Havana Club

Havana Club

Opgericht: 1959
Lokatie: Santa Cruz del Norte, Cuba
Website: Havana Club
Bezoek: Onbekend
Facebook: Havana Club NL
Twitter: @_HavanaClub


 

Havana Club werd in 1878 opgericht door José Arechabala. Hij was in 1860 geëmigreerd van Spanje naar Cuba. Hij startte een rumbedrijf, La Vizcaya, en in 1921 werd de naam gewijzigd in José Arechabala S.A..Hij stierf twee jaar later en zijn schoonzoon nam de zaken over. In 1959 werd het bedrijf genationaliseerd en de familie vertrok naar Spanje. De regering introduceerde de naam Havana Club.

Havana Club wordt geproduceerd op twee locaties in Cuba, in Santa Cruz del Norte en in San Jose.In 1993 sloot de Cubaanse regering een overeenkomst met Pernod Ricard.
 De Cubaanse regering blijft de productie beheren maar de distributie en reclame wordt verzorgd door Pernod Ricard. Deze laatste verkoopt de rum wereldwijd, met als belangrijke uitzondering de Verenigde Staten.

De firma Bacardi verkoopt in de VS rum onder de naam Havana Club. Ze hadden de rechten op deze naam en de receptuur gekocht van de familie Arechabala. De twee drankbedrijven hebben diverse rechtszaken gevoerd met als vraag wie de rechtmatige eigenaar is van de rum en de merknaam

Bron: Wikipedia


Sorteer op:
1 - 2 - Volgende

1 - 2 - Volgende

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN