Willem Kloosstraat 3, Nijverdal 06 141 765 53 info@rumworld.nl

Winkelmand

Don Diego Encantador Rum

logo don diego encantador rumworld

Don Diego Encantador Rum komt uit Panama en is onderdeel van Bodegas de America S.A. Panama.

Misschien denk je, “waar ken ik die naam van?”  Dat zou goed kunnen.
Bodegas de America S.A. produceert namelijk onder andere Rum Malecon en Ron Malteco.
Ron Malteco is toch rum uit Guatamala? Nee hoor, Malteco wordt geproduceerd in Panama naar Guatalamaans recept.

Panama heeft meer dan 300 rivieren waarvan de meesten uitmonden in de Stille Oceaan. Beide kusten van de landengte hebben diepe baaien, maar de Golf van Panama is bijzonder goed voorzien van diepwater ankerplaatsen. Panama heeft ook meer dan 1600 eilanden, met inbegrip van de Indiaanse bewoonde San Blas-eilanden in het Caribisch gebied en de Parels Archipel (Archipiélago de las Perlas) in de Golf van Panama. Het grootste eiland is de strafkolonie Coiba, die ten zuiden van de Golf van Chiriquí.

Panama is tropisch, maar de temperaturen variëren afhankelijk van de locatie en de hoogte. Er is weinig seizoensgebonden verandering in temperatuur, met warme dagen en koele nachten gedurende het hele jaar. De vochtigheid is vrij hoog met gemiddeld 80%. De periode van de lichtste neerslag is van januari tot maart.

Het grootste deel van Panama is een dik regenwoud, met af en toe flarden van savanne of prairie. In totaal zijn er meer dan 9900 soorten bloeiende planten waarbij de nationale bloem, de Heilige Geest orchidee is. Zoogdieren die wonen op de landengte zijn de miereneter, gordeldier, vleermuis, coati, herten, opossum, pekari, wasbeer, tapir, en vele variëteiten van de aap. Reptielen, vooral alligators, zijn talrijk langs de kusten. Het vogelleven is rijk en is afhankelijk van de aanwezigheid van trekvogels. Vis is er in overvloed waarbij de Pacifische kust een geliefd gebied voor de sportvisserij is.

Uiteraard, als het over Panamese drankjes gaat is rum het eerste dat in je opkomt. Dit is het land van de suikerriet, en gefermenteerde suikerriet sap is het begin van vele mooie destillaties. De productie van rum in Panama dateert uit het begin van de 20e eeuw, toen een van de meest vooraanstaande distilleerderijen van het land, Varela Hermanos SA, werd opgericht door de Spaanse immigrant Don José Varela Blanco. Vandaag de dag behoren Panamese rum tot de beste van de wereld. Panama is nog een relatief onvolprezen rum producent, maar dat gaat veranderen in de komende jaren. Van de spectaculaire Ron Abuelo tot rum zoals Zafra, Bohemi en natuurlijk de Don Diego Encantador Rum.

Enig resultaat

De waardering van www.rumworld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 40 reviews.
Chat openen
Hulp nodig?