Willem Kloosstraat 3, Nijverdal 06 141 765 53 info@rumworld.nl

Winkelmand

Ron Abuelo

Logo Abuelo Rumworld

Welkom bij Ron Abuelo

In 1908 begint Don José Varela, een Spaanse immigrant, de éérste suikerrietplantage van Panama in de vruchtbare vallei te Pesé en legt hier de basis voor de meest bekroonde rum van het land. Inmiddels is het familiebedrijf drie generaties verder, maar nog altijd proef je dezelfde passie en traditie voor het ambacht in elke druppel Abuelo rum (40% vol.).

Ons Ambacht
 
Ron Abuelo rum is ‘single estate’ (van gewas t/m botteling uitsluitend in eigen beheer én op eigen terrein) en behoort tot de geliefde Spaanse stijl, waarbij deze mag rijpen volgens de solera-methode, zoals wij die kennen vanuit onze sherry traditie.

Als één van de weinige producenten kappen we het suikerriet van onze plantage nog altijd met de hand. Dit gebeurt tijdens de oogst in februari en maart, de ‘Zafra’, met steun van de locale bevolking. Onze suikerrietvelden branden we niet plat, wat bij de meeste rum producenten wel gebeurt. Al het restmateriaal wordt gebruikt voor het stookproces. Dit is duurzaam, scheelt fossiele brandstof en CO2 uitstoot.

Abuelo rum is van uitstekende kwaliteit, wij bieden op onze webshop dus ook alle varianten aan.

Uiteraard kunnen wij van Rumworld je deze uitmuntende rum leveren,  en gebruiken we Ron Abuelo op verzoek ook bij onze cocktail workshops, rum proeverijen of evenementen

Voor eventuele vragen kan je gerust contact met ons opnemen.
Speciale prijzen voor slijterijen, horeca en evenementen bureaus.

Toont alle 8 resultaten

De waardering van www.rumworld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 46 reviews.
Chat openen
Hulp nodig?