Willem Kloosstraat 3, Nijverdal 06 141 765 53 info@rumworld.nl

Winkelmand

La Favorite Rum

logo la favorite rum

LA FAVORITE RUM PRODUCTIE (Google translate)
Het suikerriet snijden
Suikerriet oogsten

La Favourite Distillery cultiveert 62 hectare, wat overeenkomt met meer dan 60% van haar eigen suikerrietbehoefte.
De rest wordt verzorgd door kleine onafhankelijke telers die het suikerriet aan de distilleerderij leveren.

Er zijn twee manieren om suikerriet te oogsten: handmatig snijden met behulp van een mes en mechanisch snijden, wat tegenwoordig het meest voorkomt.

Suikerriet oogsten Bij La Favourite gebeurt het snijden van suikerriet 100% handmatig. Onder deze omstandigheden is het suikerriet verser en van betere kwaliteit.
Handmatig snijden beschadigt de wortels niet, wat een goede hergroei achteraf bevordert.
De snijperiode loopt van januari tot juli.

Ontvangst, wegen en uitladen van de stok
Suikerriet oogsten

Bij aankomst in de La Favourite Distillery worden de vrachtwagens met wandelstokken gewogen (snijwerk wordt per ton betaald). Het riet wordt vervolgens onder een portaal gelost, vanwaar het met een rietlader in bundels naar de bakken van de rietlift wordt getransporteerd.

Rum

De stoommachine
steam_machine_1906

De stoommachine van de distilleerderij La Favourite dateert uit 1906. Dit originele model werd in Saint Quentin (78) vervaardigd door HENRI MARRIOL. Gevoed door de ketel ontwikkelt hij 360 pk, waardoor hij traagheid geeft aan een groot wiel, dat draait met 60 omwentelingen per minuut.

Bij de ingang van de maalmolens wordt het riet eerst gehakt door een serie messen. Het wordt dan verpletterd door een batterij van 3 molens, elk bestaande uit 3 rollen (grote cilinders). Elke frees is anders afgesteld zodat de klemwerking steeds sterker wordt.

Stoommachine

Malen en extractie
Rum Voor een betere extractie wordt de stok na elke maal malen met water besproeid. Het suikerrietsap (of vesou) verzameld in kanalen, onder de molens, wordt gefilterd en vervolgens naar de fermentatietanks gepompt.slijpen

Brandstofwerking
bagasse Bij de uitgang van de molens wordt de bagasse (vezels van het riet die overblijven na de extractie van het sap) naar de ovens getransporteerd om daar te worden verbrand.
Het wordt dus gebruikt als brandstof om de ovens te voeden die het water in de boilers verwarmen en omzetten in stoom.

De stoom voedt de stoommachine die de maalmachines en de destillatiekolommen activeert.ovens

Door deze gesloten kringloopvoeding kan de Distilleerderij enerzijds volledig autonoom zijn en anderzijds ecologisch geen overlast veroorzaken.

Fermentatie
cuverie_inox De fermentatie van suikers tot alcohol vindt plaats in roestvrijstalen tanks. De wijnmakerij La Favourite Distillery bestaat uit 10 vaten van elk 35.000 liter.

Gisting, natuurlijk, duurt 72 uur. Onder de tanks zal een van hen dienen als moedertank om de anderen te zaaien

Onder invloed van gisten wordt de suiker, die van nature aanwezig is in rietsap, omgezet in alcohol. Aan het einde van de fermentatie zou de tank “gevallen” zijn, wat betekent dat het oppervlak glad is. Er wordt een rietsuikerwijn verkregen die tussen 3,5% en 4,5% alcohol bevat.juice_de_fermentation

Distillatie
casting_rhum_70

De destillatie wordt uitgevoerd met behulp van Creoolse koperen destillatiekolommen. Het is een continue distillatie.
Geïntroduceerd vanaf de bovenkant van de kolom, daalt de rietsuikerwijn van schaal naar schaal, verhit in contact met de stoom geproduceerd door de ketel, gelegen aan de onderkant van de kolom. De alchemie heeft gewerkt, de met alcohol beladen dampen worden vervolgens boven in de kolom teruggewonnen en vervolgens gekoeld.

distil_columns Bij het verlaten van de kolom heeft de witte landbouwrum een ​​alcoholpercentage van 70%.
Een deel wordt bewaard in witte rum. Om een ​​rum van 50 ° te verkrijgen, wordt deze verkleind met gedestilleerd water. Een ander deel zal worden gerijpt om amberkleurige rum (in eikenhouten vaten) of oude rum (in kleine eikenhouten vaten) te geven.

Veroudering
Rum Het zijn de tannines van het hout die de rum deze bruine kleur geven, min of meer diep afhankelijk van de verblijftijd in het hout.
Amber rum (of gerijpt op eiken) is het resultaat van een verblijf van minimaal 18 maanden in eikenhouten vaten.
De oude rum wordt verkregen na minstens 3 jaar rijping in eikenhouten vaten, ondergebracht in de kelder van de distilleerderij La Favourite. Wij geven de voorkeur aan vaten van 180 liter die de alcohol een betere smaak geven.

Deze rum bevat 40% alcohol en is houtachtig, vanille en gecarameliseerd.
Gerijpte rum blijft veel langer in dezelfde vaten en wint aan rondheid, soepelheid en gekonfijte, geroosterde aroma’s.
De keldermeester zal door zijn knowhow en zijn aandacht het hele jaar door werken om deze fijne en elegante producten te ontwikkelen, in het bijzonder door het oefenen van de “topping”, dat wil zeggen het bijwerken van de vat van hetzelfde account, volgens het “engelen aandeel” (natuurlijke verdamping).

La Favorite Rum

Toont alle 2 resultaten

De waardering van www.rumworld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 46 reviews.
Chat openen
Hulp nodig?