Willem Kloosstraat 3, Nijverdal 06 141 765 53 info@rumworld.nl

Winkelmand

Marie Galante

Marie-Galante is een eiland behorende bij het Franse overzeese departement Guadeloupe. De hoofdstad van Marie-Galante is Grand-Bourg.

Het eiland werd in 1946 door 30.000 mensen bevolkt, in 1961 nog door 16.341 mensen en inmiddels is het inwoneraantal gedaald tot 12.009 inwoners (2006).

Marie-Galante is opgedeeld in drie gemeenten: Grand-Bourg (5707 inwoners), Capesterre-de-Marie-Galante (3469 inwoners) en Saint-Louis (2833 inwoners).

De bevolkingsdichtheid in 2006 was 76 inwoners per km².

Guadeloupe is een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, ten noorden van Dominica en ten zuidoosten van Montserrat. Het bestaat uit een archipel van eilanden die tot de Kleine Antillen worden gerekend, aan de noordkant van de Bovenwindse Eilanden. Met Guadeloupe wordt vaak het hoofdeiland bedoeld dat eigenlijk uit twee door een smalle zeestraat gescheiden eilanden bestaat: Basse-Terre en Grande-Terre. Een kwart van dit prachtige land is beschermd natuurreservaat genaamd Nationaal Park Guadeloupe.

De keuken heeft Afrikaanse, indiaanse en Europese invloeden maar is overwegend creools. Er zijn tal van scherpe gerechten en er wordt veel fruit in de keuken gebruikt. Dat komt mede omdat dat er in overvloed is op het eiland. In Guadeloupe is er zelfs één keer per jaar het feest van de koks. Op dat feest maakt iedere kok zijn beste recept en dat wordt aan het eind van de dag gepresenteerd.

Wanneer je rum uit Marie Galante drinkt, dan voel je je voor heel even in de Caribbean. Deze rum wordt gedistilleerd volgens eeuwen oude recepten en zijn weinig tot niets aangepast, de technieken zijn uiteraard wel sterk verbeterd. Rum uit Marie Galante is niet alleen erg geliefd door de lokale bevolking maar ook internationaal wordt deze rum erg gewaardeerd. Gelukkig kunnen wij u deze bijzondere rum in onze webshop aanbieden.

Bron Wikipedia en Erik Voskamp

Toont alle 3 resultaten

De waardering van www.rumworld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 46 reviews.
Chat openen
Hulp nodig?