Willem Kloosstraat 3, Nijverdal 06 141 765 53 info@rumworld.nl

Winkelmand

Venezuela

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika, dat grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Voor de Venezolaanse kust liggen Aruba, Bonaire, Curaçao, Isla Margarita en Trinidad en Tobago.

Het adjectief bolivariaanse slaat op de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar.

Volgens de grondwet is er vrijheid van godsdienst. Het overgrote deel van de Venezolanen (96%) is katholiek.In de 19e eeuw werd de kerk vervolgd in Venezuela onder het bewind van Antonio Guzmán Blanco: de kloosters werden opgeheven en de eigendommen van de kerk werden geconfisqueerd. Er zijn thans zeven aartsbisdommen, negentien bisdommen en vier apostolische vicariaten. De primaat van de kerk in Venezuela is de aartsbisschop van Caracas.

Een kleine minderheid (2%) is protestant (overwegend zevende dags adventisten en leden van pinkstergemeenten) of hangt een andere godsdienst aan (2%).De joodse gemeenschap telt ca. 15.000 leden. Een deel van de oorspronkelijke Indianen bevolking hangt natuurreligies aan.

Bron: Wikipedia

Toont alle 12 resultaten

De waardering van www.rumworld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 46 reviews.
Chat openen
Hulp nodig?